הישגים משפטיים
בית המשפט המחוזי מקבל את הטענות המקדמיות של ההגנה, וקובע בשלב מקדמי זה, לפיו הנאשם יזוכה מכתב האישום המייחס לו עבירות חמורות בתוך המשפחה, התיק יועבר מתיק פשע חמור לתיק פשע ("רגיל") ומהרכב תלתא (הרכב של שלושה שופטים) להרכב של דן יחיד (הרכב של שופט אחד בלבד).
קבלת טענות מקדמיות שהובילו לזיכוי
ייצוג בתיק תקשורתי של ניסיון רצח בבת – ים. במסגרת סכסוך בין אנשים שונים, נפגעה עוברת אורח, עדי פרץ. משרדנו, שייצג את אחד המעורבים בתיק, הצליח להוביל לשינוי כתב אישום באופן משמעותי, כך שנמחקו לו עבירות של ניסיון רצח. לאחר הכנת התיק באופן מעמיק, בית המשפט מקבל את עמדת ההגנה ומשית עליו ענישה בת 46 חודשים, זאת כאשר עמדת המדינה היתה לענישה של 9 שנות מאסר.
גזר דין מקל בעברות ניסיון רצח
בית המשפט המחוזי מקבל את עתירת ההגנה, ומורה כי אסיר אשר נשפט לעונש של 14 שנים ומחצה בגין עבירת הריגה ועבירות נלוות, ישולב בסבב חופשות. כל זאת, למרות צבר מידעים מודיעיניים על האסיר.
שילוב בסבב חופשות
שחרור בעבירות סחר בסמים בשלב הצהרת תובע – בית משפט מחוזי בנצרת, דוחה את ערר המשטרה על שחרור החשוד בבית משפט השלום, בשלב של הצהרת תובע. מדובר בהחלטה חריגה, שכן עסקינן בעבירות של סחר בסמים, ריבוי מקרים וריבוי לקוחות. שלב של הצהרת תובע, הינו השלב בו המדינה מצהירה כי היא עומדת להגיש כתב אישום נגד החשוד ונדרשים לה מס' ימים (עפ"י החוק, מקסימום 5 ימים) לצורך הכנת כתב אישום.
שחרור בשלב הצהרת תובע
גזר דין חריג באופיו נוכח טיב העבירות ועברו הפלילי של הנאשם. לאחר שההגנה עשתה מאמצים רבים בתיק זה לאיתור ראיות, התגלה כי בתיק זה היה שימוש ב"רוגלה". בית המשפט המחוזי מקבל את הסדר הטיעון בין הצדדים ומשית על הנאשם ענישה של שנתיים בלבד, זאת בתיק של סחיטה באיומים (מס' אישומים) תוך שימוש בנשק, עבירות מיסוי וכן ניסיונות פגיעה באחרים.
גזר דין מקל בעבירות של סחיטה באיומים וכוח
ענישה של אי הרשעה בעבירה של גרימת מוות ברשלנות. במסגרת תיק דנן, החל ניהול הוכחות בתיק. בעיצומו של הליך זה, התקיימו מס' פגישות נוספות עם הפרקליטות במסגרתן הצביעה ההגנה על הקושי בהרשעת הנאשם והחברה הקבלנית. הפרקליטות הסכימה, בצעד חריג, לקבל את טענות ההגנה וכן להסכים לענישה של ,אי הרשעה", אשר היא, כשלעצמה, חריגה בנוף של עבירות מסוג זה.
אי הרשעה בעבירה של גרימת מוות ברשלנות
שחרור ממעצר ללא קבלת תסקיר
ועדת השחרורים מורה על שחרורו המוקדם של האסיר, וזאת למרות התנגדותה הנחרצת של הפרקליטות. מדובר בעבירות מין חמורות שביצע הנאשם בקטין. יחד עם זאת, ועדת השחרורים קיבלה את טענות עו"ד סעדון, כי יש להעדיף את ההליך השיקומי שעבר האסיר בין כותלי בית הסוהר ולאפשר לו להמשיך הליך זה גם בקהילה. המדינה ביקשה עיכוב ביצוע לצורך הגשת עתירה (ערעור מנהלי) על החלטה זו, אולם גם במקרה דנן, ולאחר שיחה עם ראש המחלקה, הצליחה עו"ד סעדון למנוע הגשת עתירה וכך האסיר זכה לקבל את שחרורו המוקדם העומד על קיצור של שנת מאסר וחצי.
שחרור מוקדם במספר עבירות מין
בית המשפט המחוזי מקבל את טענות ההגנה, לפיהן אל לה לערכאה הגוזרת את דינו של הנאשם לסמוך החלטתה וליתן משקל במסגרת מתחם העונש בעדותה של המתלוננת בעת ניהול הוכחות. מדובר בתיק של אלימות חמורה בתוך המשפחה. לאחר חקירת המתלוננת, ציין בית המשפט כי קיימות בעיות בעדותה של המתלוננת והציע לצדדים להגיע להסכם תוך מחיקת מחצית מהאישומים בכתב האישום. יחד עם זאת, במסגרת גזר דינו, בית משפט התעלם מהערותיו והסתמך על עדות המתלוננת בפניו. בית המשפט המחוזי קובע כי אין לעשות כך והורה על הפחתה של כחצי שנה מהעונש שהוטל על הנאשם, כפועל יוצא, הנאשם שוחרר מבית הסוהר לאחר כחודש מיום פסק הדין.
קבלת ערעור על חומרת העונש
בית המשפט מקבל את טענת ההגנה ומורה כי ההליך נגד הנאשם יסתיים באי הרשעה ועונש של התחייבות בלבד. מדובר בתיק של אלימות בין בני זוג (תקיפה הגורמת חבלה של ממש), כליאה ואיומים.
אי הרשעה בעבירות אלמ"ב
פרשה כלכלית, שהוכרה כפרשה בה העבירות הכלכליות הינן ברף הגבוה ביותר שידעה מדינת ישראל. הצגת נתונים חריגים, תוך בעיות משפטיות בתיק, הובילו לכך שבית המשפט מטיל על הנאשם ענישה של עבודות שירות בלבד, זאת בניגוד לעמדת הפרקליטות כי יש להטיל על הנאשם ענישה מוחשית לריצוי מאחורי סורג ובריח.
גזר דין מקל בעבירות כלכליות
לאחר 3 דיונים ארוכים בבית המשפט העליון, הכוללים מס' של כתבי טענות, דוחה בית המשפט העליון את עתירת המדינה וקובע כי לא ניתן לשלול לאסיר שיחות טלפון לעורכי דינו, אף אם מדובר באסיר המסווג כאסיר "מסוכן", בעל עבירות משמעת או מידע מודיעיני רב. בכך, קובע בית המשפט העליון כי זכות הייצוג ויחסי עורך דין – לקוח, הינה זכות יסוד שלא ניתן לשלולה.
רע"ב טלפונים
בית המשפט מקבל את טענת ההגנה ומאפשר לנאשם, כאשר הוא מצוי בתנאים מגבילים בתיק ייבוא סמים, כי יכול לצאת את מעצר הבית בו הוא שוהה לצורך ריצוי עונש של עבודות שירות בתיק אחר. מדובר בהחלטה חריגה, שכן בית המשפט מבטל לנאשם את מלוא התנאים המגבילים ומאפשר לו לרצות עונש אחר, וזאת למרות חומרת עבירותיו.
ביצוע עבודות שירות למי שנעצר בתיק נוסף
בית המשפט מקבל את טענות ההגנה בתיק ייבוא סמים מסוכנים מחו"ל לארץ, וקובע כי עבירת הייבוא מושלמת רק עם הגעת הסמים למדינת ישראל. המדובר בשלל סמים חמורים, כאשר העבירות בוצעו עם שלל מעורבים. בית המשפט קובע כי נוכח קבלת עמדת ההגנה, הרי שיש חולשה משמעותית בראיות המדינה.
שחרור בעבירות ייבוא סמים נוכח תשתית ראייתית חלשה
שחרור מוקדם בשל עילה של טעמים רפואיים, הינו שחרור חריג וניתן רק כאשר קיימת סכנה ממשית לחייו של אדם. מי שעוסק בתחום ועדות השחרורים יודע, כי גם בשלב של סכנה ממשית, ועדת השחרורים אינה "ממהרת" להורות של שחרור וקובעת כי לשב"ס היכולת לטפל באסיר. במקרה זה, ועדת השחרורים הורתה על שחרורו של האסיר מטעמים רפואיים, בית המשפט המחוזי הפך את החלטת הועדה ובית המשפט העליון, מקבל את בקשת רשות שהגישה ההגנה ומורה על שחרורו של האסיר.
שחרור מטעמים רפואיים
בית המשפט העליון מקבל את ערר ההגנה ומורה כי שגה בית משפט מחוזי עת לא הורה על שחרורו של הנאשם לחלופת מעצר. בית המשפט העליון, מקבל את הטענה כי גם בשלב מעצר יש לשמור על אחידות בין הנאשמים. לפיכך, הורה בית המשפט על שחרורו של הנאשם לחלופת מעצר ועל אף שמדובר בכתב אישום המונה מס' רב של אישומים בעבירות חמורות.
שחרור בעבירות מין למרות מעצרו עד תום ההליכים